یک مهندس ICT

مطالب درسی و مقالات مربوط به فناوری ارتباطات و اطلاعات را می توانید اینجا بیابید .

یک مهندس ICT

مطالب درسی و مقالات مربوط به فناوری ارتباطات و اطلاعات را می توانید اینجا بیابید .

شکاف دیجیتال و آمریکایی‌های نالان

شکاف دیجیتال : آمریکایی های نالان از سرعت پایین و هزینه های بالای اینترنت !!!

سایت مشیل مطلب جالبی منتشر کرده است، با عنوان شکاف دیجیتال.

بسیار جالب است که شهروندان آمریکایی از وضعیت دسترسی خود به این اینترنت راضی نیستند و خود را در مقایسه با دیگر کشورهای توسعه‌یافته، عقب‌افتاده می‌بینند.

در این مقاله بر اهمیت دسترسی به اینترنت پهن‌باند تأکید شده است و گفته شده است که در شرایطی که ۲۱ درصد رشد اقتصادی در کشورهای پیشرفته مرهون اینترنت است، مردم این کشور باید مبالغ غیرمنصفانه‌ای برای دسترسی به اینترنتی که آشکارا کندتر از اینترنت سایر کشورهای پیشرفته است، بپردازند و همین مسئله باعث ایجاد یک شکاف دیجیتال بین داراها و ندارها در آمریکا شده است.

در این مقاله از تفاوت کیفیت دسترسی به اینترنت در مناطق شهری و روستایی انتقاد شده است و گفته شده است که به این ترتیب نوعی تبعیض نژادی دیجیتال هم ایجاد می‌شود.

در انتها، اینفوگرافیکی منتشر شده است که به بعضی از نکات مهم آن در اینجا اشاره می‌کنم:

- ۱۰۰ میلیون آمریکایی دسترسی به اینترنت پهن‌باند ندارند. البته طبیعی است که منظور از اینترنت پرسرعت در آمریکا، اینترنت ۱۲۸ کیلوبیت نیست!!

- ۴۶ درصد خانوارهای فقیر، کامپیوتر ندارند.

- کمتر از ۴۵ درصد خانواده‌های فقیر با درآمد کمتر از ۲۵ هزار دلار در سال، دسترسی به اینترنت پرسرعت دارند، در حالی که آنهایی که بیش از ۱۰۰ هزار دلار در سال درآمد دارند، در ۹۵ درصد موارد اینترنت پرسرعت دارند.

- دسترسی سفیدپوستان به اینترنت پرسرعت ۷۲ درصد است، در حالی که سیاه‌پوست‌ها، در ۵۵ درصد موارد به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند.

- در مناطق روستایی، از هر ۱۰ نفر آمریکایی، یکی به هیچ عنوان نمی‌تواند به اینترنت پرسرعت متصل شود.

- آمریکا از لحاظ میزان دسترسی مردم به اینترنت کشور دوازدهم جهان و از لحاظ میزان دسترسی به اینترنت پرسرعت، کشور چهاردهم جهان است.

- در پایان هم بهای دسترسی به اینترنت در آمریکا با کشورهای دیگر مقایسه شده است: آمریکایی‌ها ۲٫۵ برابر ساکنان آمستردام، پنج برابر ساکنان پاریس و شش برابر ساکنان هنگ‌کنگ برای دسترسی به اینترنت، پول پرداخت می‌کنند.

- از لحاظ ارزانی اینترنت، کره جنوبی، ژاپن، تایوان و هنگ‌کنگ، سوئد، بریتانیا، دانمارک، کانادا و فنلاند، همه وضعیت بهتری دارند.


اما امروز مطلب جالب دیگری هم در مورد وضعیت دسترسی به اینترنت در کشورهای دیگر خواندم، مطلب این بار در مورد روسیه بودم که شاید خیلی‌ از ماها فکر کنیم، در مقایسه با دیگر کشورهای توسع‌یافته، وضعیت قابل اعتنایی نداشته باشد.


در حالی که خدمات‌دهندگان سرویس‌های موبایل در اروپا و آمریکای شمالی، از هیچ کاری برای محدود کردن میزان اطلاعات دانلود شده توسط مشتری‌هایشان، خودداری نمی‌کنند، روسیه خدمات‌دهنده‌ای به نام مگافون دارد که می‌خواهد طعم واقعی پهنای باند نامحدود را به مشتری‌هایش بچشاند.


این شرکت به مشتری‌هایی که در عرض یک هفته، بیشترین میزان دانلود را داشته باشند، تا یک میلون روبل، معادل ۳۳ هزار دلار جایزه داده است.

به آن دسته از مشتری‌هایی که بین یک نوامبر تا ۳۱ ژانویه از مگافون مودم ۳G خریدند، پیشنهاد شد که هر میزان که می خواهند دانلود کنند.


برنده نخست، ۴۱۹ گیگ در عرض یک هفته دانلود کرده بود، برنده‌های دوم و سوم ساکن شهرهای کوچک روسیه بودند، که این مسئله نشان می دهد مگافون از عهده رساندن اینترنت پرسرعت به مناطق دورافتاده هم برمی‌آید و می‌تواند به آنها اینترنت ۲۱ مگابیت بدهند.

مگافون، هم‌اکنون ۸۰ درصد مناطق شمال غربی روسیه را تحت پوشش قرار داده است.

به نظر می‌رسد، در روسیه نامحدود واقعا نامحدود باشد، در امریکا و بریتانیا معمولا به دو گیگ در ماه برای مشترکان ۳G، نامحدود گفته می‌شود.

در سال ۲۰۰۹ شایع شده بود که مگافون علاقه‌مند به حضور در بازار ایران است، اما این شایعه توسط مقامات این شرکت تکذیب شد.


برای پیدا کردن عکس برای این نوشته، مشغول گوگل کردن بودم که سایت جالب Digital Divide Simulator یا شبیه‌ساز شکاف دیجیتالی را پیدا کردم، این سایت نمودار جالبی دارد که در اینجا می‌بینید و البته ممکن است به روز نباشد.

از آنجا که سواره از پیاده هیچگاه خبر ندارد، شاید شمایی که اینترنت ADSL دارید که کسی که مجبور است با اینترنت دیال آپ سر کند، خبر نداشته باشید، مگر اینکه چند صباحی وضع اینترنت شما به هم بریزد. به شیوه مشابه آن کسی که اینترنت چندمگابیتی هم دارد، ممکن است فراموش کند که اینترنت ۵۱۲ کیلوبیتی چه طعمی دارد.


سایت Digital Divide Simulator به کاربرش نشان می‌دهد که اگر اینترنت کُند داشته باشد، بارگزاری سایت‌هایی مثل یاهو چقدر طول می‌کشد و چه میزان عذاب‌آور است.

البته این سایت به همراه این عکس جدولی شامل آمار مربوط به وضعیت ICT در چند کشور مطرح را ارائه کرده است که در زیر مشاهده می کنید .

Statistics on ICT


Lines Mobile Internet Users Broadband Users Internet Tariff
Sweden 65.2 88.9 57.3 8.0 1.1
USA 65.0 47.3 55.1 6.9 0.5
Canada 61.3 37.7 51.3 11.1 0.7
Australia 51.7 64.0 48.2 1.8 1.1
Italy 41.5 92.5 34.7 1.9 1.0
Chile 23.0 42.8 23.8 1.3 6.1
Brazil 22.3 20.1 8.2 0.4 11.8
China 16.7 16.1 4.6 0.2 12.9
Egypt 11.5 6.7 2.8 0.0 4.5
India 4.0 1.2 1.6 0.0 21.9
Vietnam 4.8 2.3 1.8 0.0 55.5
Kenya 1.0 4.2 1.3 0.0 152.4
Bangladesh 0.5 0.8 0.2 0.0 66.8
Nigeria 0.6 1.3 0.3 0.0 353.7
Mali 0.5 0.5 0.2 0.0 289.8
Niger 0.2 0.1 0.1 0.0 683.6

Lines: fixed lines per 100 inhabitants
Mobile: mobile subscribers per 100 inhabitants
Internet Users: internet users per 100 inhabitants
Broadband Users: broadband users per 100 inhabitants
Internet Tariff: internet tariff as % of the GNI

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد